El calendari festiu de Catalunya té un calendari gastronòmic i tradicional associat.

A Ca la Nydia seguim la seva versió més dolça d’una manera gairebé religiosa. Tenim a disposició dels nostres clients i amics totes les variants possibles dels dolços que serveixen per mesurar d’una manera ben agradable com passa l’any. Si en mirem el detall, el cicle de dolços del país segueix aquest cicle mínim d’una manera tossuda, que és la manera com les tradicions són viscudes per aquells que les estimen. Nosaltres fem:

  • Reis, tortell de massapà, amb la seva fava i el seu rei, com no podia ser d’altra manera.
  • Quaresma, bunyols.
  • Rams, tortells de massapà i gallaritos, que a Tossa és el nom que rebien unes galetes dures que ornaven palmes i palmons.
  • Pasqua, la mona, la de sempre. Amb pa de pessic, coberta de gemma o de sara, amb ous de xocolata de totes les mides.
  • Sant Joan, coques de brioix de fruita confitada o de llardons.
  • Tots Sants, panellets, massapans, castanyes i moniatos.
  • Nadal, torrons, polvorons i neules.

I tot ho fabriquem a la nostra manera: un a un, a ma, amb matèries primeres de qualitat i sense l’afegit de semielaborats i additius.

Ho voleu comprovar?